Waarom een OV-Hanger?

Waarom een OV-hanger?

Vergeet u wel eens uit te checken? Als u vergeet uit te checken kost het u met de bus/metro/tram €4,- en met de trein €20,-. Voorkom met de OV-hanger de boetes, u vergeet niet meer in/uit te checken.

Voordelen OV-hanger

– bespaar geld! geen in/uit check boetes meer, deze kunnen oplopen tot €20,00

– supersterk materiaal (PU kunstleder), uw OV-chipkaart wordt te aller tijden beschermd

– uw OV-chipkaart altijd bij de hand! U raakt deze nooit meer kwijt

– doordat u de OV-chipkaart in handbereik heeft, vergeet u minder snel uit te checken

– sneller in en uit checken met uw OV-chipkaart (Tip: OV-lanyard of flexibele pashouder)

– modieus, hip en van nu!

 

De OV-hanger is een trendy basic modeproduct dat men aan de tas, jas of jeans kan bevestigen. De OV-hanger fungeert ook als OV-chipkaart hoesje, deze beschermd de kaart, waardoor de kaart minder snel beschadigt of breekt. Berg de OV-chipkaart op in uw OV-hanger en u bent nooit meer op zoek naar de kaart.

Doordat de OV-hanger aan de tas bevestigd kan worden, kunt u zich gemakkelijk in- of uitchecken bij de poortjes of paaltjes op het station, in de trein, bus of metro. De OV-hangers zijn verkrijgbaar in 4 efficiënte aardetinten, voor ieder wat wils!

Naast de OV-hanger verkopen wij ook pashouders en lanyards. Dit kan in combinatie met de hanger gebruikt worden, zo kan een pashouder aan de binnenkant van de tas bevestigd worden met daaraan vast de OV-hanger. De OV-lanyards en flexibele pashouders vergemakkelijken het in- en uitchecken. U kunt uw OV-hanger hiermee veilig aan de binnenkant van de (schooltas)tas of jas hangen.

 

Wat is een OV-chipkaart?

De OV-chipkaart is het nieuwe vervoerbewijs voor al het openbaar vervoer in Nederland. In trein, tram, bus en metro heeft u straks nog maar één kaart nodig.

De OV-chipkaart is even groot als een bankpas en bevat een chip. Daarop kunt u een saldo in euro’s laden waarmee u kunt reizen.

Wat betekent de OV-chipkaart voor u?

Als u bij NS een abonnement aanschaft, krijgt u deze automatisch op een gratis persoonlijke OV-chipkaart.

Bij NS kunt u reizen met de anonieme OV-chipkaart, met de persoonlijke OV-chipkaart met Voordeelurenabonnement en met een persoonlijke OV-chipkaart die u bij een andere vervoerder of via ov-chipkaart.nl heeft gekocht.

Papieren treinkaartjes en strippenkaarten kunt u gewoon blijven gebruiken. Op termijn worden ze echter wel vervangen door de OV-chipkaart.

Duurder of goedkoper?

Treinreizen met de OV-chipkaart is even duur of misschien wel goedkoper als reizen met een papieren kaartje. In de Reisplanner op de site van de NS kunt u de prijzen van uw treinreizen opzoeken.

Planning

De OV-chipkaart wordt langzaam maar zeker ingevoerd in het openbaar vervoer. De eerste vorm van reizen en betalen met de OV-chipkaart bij NS is reizen op saldo.

Op alle stations waar NS-treinen stoppen zijn in- en uitcheckpalen geplaatst. U kunt dus overal al gebruikmaken van de OV-chipkaart. Het aantal palen en poortjes wordt steeds verder uitgebreid.

Ook bij andere vervoerders kunt u nu al met de OV-chipkaart reizen. Kijk voor de precieze trajecten op ov-chipkaart.nl. De Rotterdamse en Amsterdamse metro zijn helemaal over op de OV-chipkaart.

Papieren vervoerbewijzen zijn afgeschaft en de metropoortjes gaan alleen nog open met een OV-chipkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *